Paul&Paulina Black Booster Fekete paszta - az egészséges ízületekért
Ez a szuper komplex étrendkiegészítő egy egyedülálló, értékes hatóanyagokkal rendelkező étrendkiegészítő, mely jótékony hatással van a mozgásszervi problémákra, illetve segít kialakulásuk megelőzésében.
Kiszerelés: 200g
Összetétel: kecskecsontleves, kókuszolaj, zöldajkú kagyló, mezei zsurló, arónia, csalán, kenderliszt
Az ízületi paszta a természetből származó értékes hatóanyagok egyedülálló kombinációja a mozgásszervi rendszer támogatására. Veleszületett rendellenességek, elhízás, túlzott igénybevétel – mindez legkésőbb időskori fájdalmas folyamatokban nyilvánul meg. Pasztánk megelőzésre és támogatásra alkalmas.
A csontleves a kókuszolajjal együtt képezi a paszták alapját. A kecske csontjaiból legalább 18 órán át főzik. A hosszú főzési folyamat során aminosavak, vitaminok, kondroitin, glükózamin és ásványi anyagok szabadulnak fel a csontokból az egészséges immunrendszer és az egészséges mozgásszervi rendszer érdekében.
A zöldajkú kagyló jótékony hatását a magas glükózamin-glikán tartalmának köszönheti. Ezek az aminocukrok nagy mennyiségű nedvességet képesek megkötni, és az ízületi porcok csak optimális nedvességtartalom esetén tudják teljes mértékben kifejteni síkosító és pufferelő hatását. Egy egészséges szervezetben a glükózamin-glikánok folyamatosan épülnek fel és bomlanak le.
Az ízületi túlterhelés, a nagy fizikai megerőltetés, az ízületi gyulladás, a gyors növekedés vagy az öregedés következtében fellépő negatív hatások ezt kibillenthetik az egyensúlyból, több glükózamin-glikán csökken, mint felhalmozódik, és az ízület kiszárad. Ez a folyamat a zöldajkú kagyló bevezetésével megállítható. A korábban sérült porcréteg helyreállhat.
Az omega-3 zsírsavak az állat mobilitásában is fontos szerepet játszanak. Az úgynevezett posztaglandinok részt vesznek az ízületi gyulladások kialakulásában. Ezeket a posztaglandinokat gátolják az omega-3 zsírsavak; az ízületi gyulladást ellensúlyozzák.
Emellett a magas szilícium-dioxid tartalma ideálissá teszi a zöldajkú kagylót ízületek táplálására. A szilícium támogatja a kötőszöveti rostok térhálósodását, így egészséges kötőszövetet tartalmazó struktúrákat biztosít a csontokban és a porcokban.
A mezei zsurlóa zöldajkú kagylóhoz hasonlóan természetes szilícium-dioxid forrás. Magas szilícium-dioxid-tartalma miatt a mezei zsurló elsősorban a kötőszövetet erősítő hatással bír.
Az őrölt arónia bogyók adják a pasztának a színét, és nagyon nagy sűrűségű tápanyagot tartalmaznak. A szív- és érrendszer, az ízületek, a szem, a bőr és a vesék betegségei ellen védő hatást az aróniabogyóban található vörös színezőanyagoknak, az antocianinoknak tulajdonítják.
A csalán méregtelenítő tulajdonságai miatt nélkülözhetetlen a gyulladásos ízületi betegségek, például az ízületi gyulladás vagy a reuma kezelésében.
A paszta megkötéséhez szükséges kenderliszt minden esszenciális aminosavat tartalmaz.
Adagolás:
10 kg: 1/2 teáskanál naponta
15 kg: 3/4 teáskanál naponta
20 kg: 1 teáskanál naponta
25 kg: 1 1/4 teáskanál naponta
30 kg: 1 1/2 teáskanál naponta
Kiegészítő takarmány kutyák számára.
Analitikai komponensek:
fehérje: 2,5%
nyers zsír: 22,7%
nyersrost: 4,0%
nyershamu: 1,8%
víztartalom: 69%