Blog

4. rész

2020.06.05 17:10
Alt Zsófia

Fogápolás

Fogápolás

Sajnos annak ellenére, hogy napjainkban kedvencünk a családtagunk is egyaránt mégis elhanyagoljuk a fogápolást. Sokan úgy vélik, hogy ez egy olyan téma amivel nem szükséges foglalkozni, ami egészségügyi problémákhoz vezethet.

Fog- és ínybetegségek

Az legelterjedtebb betegségek a kutyáknál a szájhigiéniához köthetőek. A nem megfelelő fogápolás számos egészségügyi problémát eredményezhet, ami kihathat a kutya egyes szerveire is. A fogkő sajnos nemcsak az idős négylábú kedvenceket érinti, hanem sokszor már fiatalabb kutyáknál is jelen van. 

A fogkő nem csupán egy esztétikai probléma kedvencünkél, hiszen nem merül ki annyiban, hogy elsárgulnak a fogak és bűzös lesz a lehellet, hanem sokszor veszélyes következményeket is eredményezhet: ínygyulladás, ínysorvadás, a fogak esetleges elvesztése.

Fogkő eltávolítása altatásban

Gondolom Te is tudod mekkora trauma kedvencednek az állatorvos, így igyekszel ezeket a látogatásokat a lehető legritkábban beütemezni. Tedd meg kedvencednek azt a szívességet, hogy megelőzöd a fogkövesedést, de legalábbis lassítasz a folyamatán. Hetente néhányszor szánj időt arra, hogy megmosod kedvenced fogait!

Fogmosáshoz

A Zooro kifejlesztett egy környezetbarát, komposztálható fogkefét, aminek használata igazán gyerekjáték: Zooro Zero Waste - fogkefe 

Ha kombinálnád fogkrémmel, a Viszlát fogkő! csomagunkat Neked ajánljuk! Vásárold meg együtt a két terméket olcsóbban!

A fogmosáson túl

A fogmosás mellett ne hanyagold el a legjobb fogtisztító módszert: a natúr rágcsálnivalókat! Mindig válassz olyat, ami természetes, nem tartalmaz tartósítószert és színezékeket. Válassz a Teomann szuper szárított rágcsálnivalói közül, kedvenced garantáltan odalesz a boldogságtól, miközben "fogat mos"!

Webáruház készítés